זומנת לחקירה במשטרה?
קיבלת זימון לבית המשפט?
צור קשר מיידי
עבירות אלימות במשפחה הן לצערנו תופעה נפוצה בישראל. אך גם הגשת תלונות כוזבות על אלימות במשפחה הן תופעה נפוצה, לא פחות. המשטרה והפרקליטות מטפלות מדי שנה באלפי מקרים, יחד עם זאת, לא כל מקרה של אלימות במשפחה דומה לאחר, והרקע לתלונות – משתנה.
יתר על כן, לעיתים קרובות מבקשות המתלוננות (או המתלוננים) לבטל את התלונה שהגישו מסיבות שונות. לא תמיד הדבר מסתייע, אולם באמצעות עורך דין פלילי מיומן גוברים הסיכויים לכך שהמשטרה תתייחס ברצינות לפניה ותסגור את תיק החקירה.
הגשת תלונה למשטרה ומשמעותה
לפני שניגשים להתלונן במשטרה חשוב להבין שלצעד כזה השלכות לא מבוטלות, ושבמידה רבה, מכאן והלאה, יוצאת השליטה על האירועים מידי המעורבים – לרבות מידי המתלוננת. המשטרה נוטה להתייחס בחומרה לעבירות אלימות במשפחה, וכך גם המחוקק אשר ראה לנכון לקבוע ענישה מחמירה על עבירות כאלה. מרגע שהוגשה התלונה מתחילה המשטרה בחקירה של הנסיבות ופועלת לגיבוש ראיות המועברות בסופו של יום לידי גורמי התביעה, המגבשים ומגישים כתב אישום.
עוד לפני ההגעה לבית המשפט, יש לתלונה השלכות רבות. כך למשל, פתיחת תיק פלילי נגד חשוד צפויה להשפיע, באופן מהותי, על שמו הטוב ועלולה לפגוע בעתידו המקצועי והאישי. כמו כן, יהיה עליו להתמודד עם חקירות לא נעימות, לשאת בהוצאות שכר טרחה של עורך דין, ולהתמודד עם דאגות וטרדות הפוגמות ברווחתו האישית ובשגרת חייו. לכך עלולים בהחלט להצטרף סייגים ומגבלות שיוטלו עליו, החל במעצר ועד לצווי הרחקה מסוגים שונים; צעדים שפוגעים קשות בתא המשפחתי ובקשרים של ההורים עם הילדים.
ביטול התלונה במשטרה
לא פעם בוחרת המתלוננת לחזור בה מהגשת התלונה; אם מפני שהיא מעוניינת לתת הזדמנות נוספת, אם מפני שהתלונה נבעה מסערת רגשות לאחר מקרה בודד שאינו חמור, אם מפני שהבינה את ההשלכות של המעשה ואם מפני שאמרה במשטרה דברים שאינם נכונים. לרוע המזל, ביטול תלונה במשטרה, ובוודאי ביטול תלונה על אלימות במשפחה, אינה ענין של מה בכך. ראשית, ההחלטה על סגירת החקירה אינה מצויה בידי המתלוננת שחוזרת בה. שנית, המשטרה אינה ממהרת לסגור את תיק החקירה, לאור העובדה שנשים רבות מבקשות לבטל את התלונה בגלל שהן מצויות תחת איום מהבעל או לחצים מהמשפחה המורחבת.
למעשה, החוק אינו מתיר למשפחה לסגור את החקירה במקרים של אלימות במשפחה, אלא אם מצויים בידה נימוקים טובים לכך. על כן, החוקרים יבצעו פעולות לבירור נסיבות הבקשה למחוק את התלונה, ורק אם ישתכנעו בסבירות הנימוקים ובצדקתם – התלונה תימחק. חשוב להדגיש כי ניסיון לבטל את התלונה, באופן עצמאי, לא יעלה יפה ברוב המוחלט של המקרים, עקב מורכבות הנושא, ולכן יש להיעזר בעורך דין פלילי בעל ניסיון רב בתחום. עורך הדין ידע כיצד להגיש את בקשת ביטול התלונה למשטרה באופן המספק מענה ומכוון את המשטרה אל הנימוקים הרלבנטיים לסגירה, מבלי לסבך עוד יותר את מצב העניינים.
במקרים כאלה, אנו מנסים לעזור לראות את התמונה הכוללת ולהדריך גם כיצד להתמודד עם הקשיים שהובילו להגשת התלונה, כדי שמעז יצא מתוק.
לפרטים נוספים על משרדנו ולקבלת סיוע משפטי, פנו אל משרד עורכי הדין אריאל עטרי בשיחה לטלפונים 050-8323323 או 02-6231841, או שלחו הודעה לטלפון או דרך האתר ונחזור אליכם.
ליצירת קשר, אנא מלאו את הטופס הבא, ונדאג לחזור אליכם: