זומנת לחקירה במשטרה?
קיבלת זימון לבית המשפט?
צור קשר מיידי
מה המשמעות של הפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו
במדינת ישראל קיימים מספר כללים אשר נועדו לאפשר את השמירה על הסדר הציבורי על ידי הגופים המופקדים על כך. המשטרה היא הגוף העיקרי המופקד על שמירת הסדר הציבורי ולפיכך חוק העונשין קובע כללים האוסרים על הפרעה לשוטרים בביצוע עבודתם ובמילוי תפקידם.
מהי הפרעה לשוטר
כאשר אדם נתקל בשוטר עומדות לו זכויות שונות ואין השוטר רשאי לעשות בו ככל העולה על רוחו. מאידך, זכויות אלו אינן כוללות את האפשרות להכשיל או להפריע לשוטר למלא את תפקידו. סעיף 275 לחוק העונשין מגדיר הפרעה לשוטר בעת מילוי תפקיד כמעשה שנעשה בכוונה להפריע לשוטר בשעה שהוא ממלא את תפקידו על פי חוק, או בכוונה להכשיל את השוטר במילוי תפקידו. בנוסף, עבירה זו מתמלאת כאשר אדם עושה מעשה בכוונה להפריע או להכשיל אדם אחר המנסה לעזור לשוטר למלא את תפקידו. לדוגמא, אם שוטר מנסה לפזר התקהלות לא חוקית של אנשים על מנת לשמור על הסדר הציבורי – אנשים המסרבים להתפנות או מפריעים לאחרים המנסים לעזור לשוטר לפנות את האנשים מבצעים עבירה של הפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו.
יש לציין כי קיימת דרגה חמורה יותר של הפרעה לשוטר, ובה עוסק סעיף 275א' לחוק העונשין. על פי סעיף זה, הפרעה לשוטר בנסיבות מחמירות מתקיימת כאשר אדם מיידה או יורה אבן או כל חפץ אחר לעבר כלי רכב של המשטרה או לעבר שוטר, במטרה להפריע או להכשיל את השוטר מלמלא את תפקידו כחוק.
מהו העונש על הפרעה לשוטר בשעת מילוי תפקידו
הענישה המירבית שקובע החוק על עבירה זו חמור, לאור הרצון ליצור הרתעה המונעת מאנשים להפריע לשמירה על הסדר הציבורי על ידי שוטרים. על כן, הענישה המירבית על הפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו עומדת על שלוש שנות מאסר, כאשר יש לשים לב לעובדה יוצאת הדופן שהמחוקק קובע גם עונש מינימום לפיו העונש שיוטל על אדם שהורשע בעבירה של הפרעה לשוטר לא יפחת מ- 14 ימים. כמו כן, אם מדובר בהפרעה לשוטר בנסיבות מחמירות, הענישה המירבית היא חמש שנות מאסר.
חשיבות הפנייה לעורך דין
מטבע הדברים, ישנם מצבים רבים שבהם אדם לא התכוון להפריע לשוטר במילוי תפקידו, אלא רק לשמור על זכויותיו או זכויות אדם אחר – כאזרח, מול אקט משטרתי. פעמים רבות השוטר המעורב מפרש התנהגות לגיטימית כזו כהפרעה והדברים עלולים להתגלגל לכדי פתיחת תיק פלילי, כתב אישום ואף ענישה. מסיבה זו, חשוב מאד לפנות במהירות לעורך דין פלילי מיומן שיכול לסייע במניעת הגשת כתב אישום, ובמידה שהדברים מגיעים לפתחו של בית המשפט – לזיכוי או להקלה בעונש.
לפרטים נוספים בנושא ולקבלת ייעוץ פנו אל משרד עורכי הדין אריאל עטרי בטלפונים 050-8323323 או 02-6231841.
ליצירת קשר, אנא מלאו את הטופס הבא, ונדאג לחזור אליכם: